Sök
Stäng Meny
Uppdaterad 27 april 20:08

27 april 18:40, Mord/dråp, försök, Göteborg

Polis larmas till Gamlestaden, en svårt knivskadad man påträffas där. I närheten påträffas en till skadad man. Oklara omständigheter.

Polis larmas till Säveåns strandgata i Gamlestaden och där påträffas en knivskuren man. I närheten påträffas en annan man med enligt uppgift huvudskador efter slag. Oklara omständigheter. Oklart om det finns en koppling mellan de båda skadade männen, som är avförda med ambulans till sjukhus. Den knivskurne mannen har livshotande skador. Den andre mannen är svårt skadad.  Brottsrubriceringen är försök till mord samt grov misshandel, två separata ärenden. Ingen frihetsberövad. Pågående insats. 

Uppdatering 19:06 Brottsplatsen är avspärrad och tekniker är på väg för att genomföra en undersökning. 

Uppdatering 19:40 Förtydligande av händelseförloppet: ett samtal inkommer om att en man blivit knivhuggen i magen på Säveåns strandgata, Gamlestaden, Göteborg. När första patrullen anländer ser de en knivskuren man som ligger på marken och att det är ett flertal andra personer på plats. Några minuter senare hittar en patrull ytterligare en man som är skadad. Ambulans anländer och bedömer att den knivskurne mannen är livshotande skadad. Den andre mannen ska inte vara knivskuren, men är också allvarligt skadad. Brottsrubriceringar är försök till mord och grov misshandel (två separata ärenden). Det är en pågående insats och vi söker aktivt efter gärningspersonen. Brottsplatsen är avspärrad och en teknisk undersökning kommer att genomföras. 

Uppdatering 20:08 En gärningsman är gripen. Gärningsmannen, som är i 30-årsåldern, befann sig i Majorna och har där betett sig aggressivt mot ordningsvakter. I samband med detta larmades polis, som på plats kunde fastställa att denne person var samme man som är misstänkt för mord och grov misshandel i Gamlestaden och som det pågick en aktiv sökinsats efter. Utöver misstanke om försök till mord och grov misshandel, är gärningsmannen nu också misstänkt för våld mot tjänsteman och brott mot knivlagen.  

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.