Uppdaterad 28 april 08:05

27 april 19:38, Skottlossning, misstänkt, Eskilstuna

Misstänkt höga smällar i Nyfors Eskilstuna.

19:38 Polisen fick flera larm från inringare om misstänkt skottlossning på Nyforsgatan i Eskilstuna. Vi är på plats för att undersöka vad som inträffat. Det finns i nuläget ingen kunskap om att någon person är drabbad. 

Polisen spärrar av en misstänkt brottsplats för vidare utredning. Rättsläget är för närvarande grovt vapenbrott och försök till mord.

 20:24 Det är en bekräftad skottlossning. Det finns fortfarande ingen påträffad skadad person. 

20:57 Enligt uppgift rör det sig om två aktiva svartklädda gärningsmän som observerats på elsparkcykel kommande från Järntorget.

Uppdatering fredag 07:53

Tre män, i 20-25-årsåldern, har under torsdagskvällen gripits misstänkta för mordförsök samt grovt vapenbrott. Gripandet skedde efter en husrannsakan i en bostad. Under natten har samtliga män anhållits av åklagare. Förundersökningen leds därmed av åklagare. 

Polis har under natten arbetat vidare med vissa utredningsåtgärder och vissa föremål har tagits i beslag. Avspärrningen kring brottsplatsen har också hävts. 

Ingen person skadades i samband med händelsen. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.