28 april 07:42, Sammanfattning natt, Östergötlands län

God morgon! Här kommer ett urval av nattens händelser.

Polisens regionledningscentral har mellan klockan 22.00-07.00 hanterat ett 80-tal ärenden som rör Östergötlands län. 

22:30 Polis, räddningstjänst och ambulans beordrades till Dunderbacksvägen i Finspång med anledning av en brand. Enligt SOS-larmet ska det brinna i en lägenhet och rök ska komma ut från ett fönster. Väl på plats visade det sig att det brunnit i ett kök. Två kvinnor i 30- respektive 25-årsåldern, som befann sig i bostaden, fick följa med ambulans till sjukhus då de andats in rök. En anmälan om allmänfarlig vårdslöshet kommer skrivas. 

03:21 Polis och väktare beordrades till en bensinstation i Smedby, Norrköping, med anledning av ett aktiverat inbrottslarm. När polis anlänt till platsen fanns ingen misstänkt gärningsperson kvar. Tjuven/tjuvarna ska ha tagit sig in genom en ruta. Stöldgodset ska bland annat ha bestått av cigaretter och e-cigaretter. Polispatrull har fotodokumenterat platsen och en anmälan om stöld genom inbrott kommer skrivas. Det finns i nuläget ingen misstänkt. 

Utöver detta har polisen haft ärenden om psykisk ohälsa, fylleri, trafikbrott, viltolyckor med rådjur samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt. Inga grövre våldsbrott har kommit till polisens kännedom.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.