29 april 07:59, Sammanfattning natt, Dalarnas län

Nedan följer ett urval av nattens händelser i länet

Avesta

22.34. Skadegörelse. En man i 45-årsåldern blev misstänkt för skadegörelse efter att ha krossat en entrédörr till ett trapphus i Krylbo.

00.26. Trafikbrott. Patrull stoppade och kontrollade en A-traktor i Krylbo med anledning av att bilisten framförde fordonet i en alldeles för hög hastighet. En pojke i 15-årsåldern blev misstänkt för olovlig körning. Fordonet togs i beslag och körkortet omhändertogs på plats. Pojken kördes senare hem till vårdnadshavare.

Borlänge

02.22. Rattfylleri. Personal på en restaurang noterade att en bilist uppträdde påverkat på Södra Backa varvid polisen kallades till platsen. Föraren, en man i 17-årsåldern, blåste positivt vid alkoholutandningsprovet och blev misstänkt för grovt rattfylleri och olovlig körning då han saknade behörighet att framföra aktuellt fordon.

I övrigt har patrullerna omhändertagit flera personer enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer, kontrollerat ett stort antal personer och fordon, upprättat trafikkontroller samt hanterat psykisk ohälsa och bråk.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.