Sök
Stäng Meny

29 april 22:27, Sjölagen, Värmdö

Två personer skadas när en motorbåtsförare krockar med en segelbåt.

Polis mfl larmas till Solvik, Nämdö, där en segelbåt blivit påkörd. En man och en kvinna befann sig nere i segelbåtens ruff när en motorbåtsförare först körde över en brygganläggning och sedan körde över segelbåtens sittbrunn. 
Mannen och kvinnan fick både sårskador och blåmärken av påkörningen. Segelbåten fick omfattande skador, bland annat mastbrott. 
Efter stannade inte motorbåtsföraren kvar på platsen utan körde vidare. Sjöpolisen kan dock senare lokalisera motorbåten och en berusad man i 50-årsåldern som anträffas på platsen misstänks vara båtens förare. 
Mannen blir misstänkt för grov vårdslöshet i sjötrafik, smitning från sjöolycka och två fall av vållande till kroppsskada. Initialt fanns även misstankar om grovt sjöfylleri men tidsaspekten är sådan att ett eventuellt sjöfylleri ej är utredningsbart. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.