Sök
Stäng Meny

30 april 07:30, Sammanfattning natt, Dalarnas län

Nedan följer en sammanfattning av natten i länet

Det har varit en del för patrullerna att göra under natten, en del kopplat till fylla och psykisk ohälsa. 

Avesta

02.28. Narkotikabrott. Vid kontroll av en person fattade patrullen misstankar om att en kvinna i 20-årsåldern kunde vara påverkad av narkotika. Beslut togs om kroppsbesiktning och kvinnan fick följa med för provtagning. En anmälan gällande ringa narkotikabrott, eget bruk, har upprättats.

Hedemora

00.12. Narkotikabrott. I samband med en tillsyn på en krog valde patrullen att kontrollera en man som senare blev misstänkt för narkotikabrott, innehav. Misstänkt är en man i 20-årsåldern.

Borlänge

04.48. Trafikolycka. En bilist med fyra passagerare körde av E16/riksväg 70, i höjd med avfarten till Falun. En person klagade på smärtor i rygg och nacke när ambulans och räddningstjänst anlände till platsen. Bärgare har hämtat upp fordonet som hamnade i diket efter avåkningen.

Malung-Sälen

00.51. Trafikolycka/misshandel. I samband med att en A-traktorförare körde på en buss i Malung uppstod bråk. Olyckan ska ha skett då föraren tvingades överge traktorn, varvid denna rullade in i bussen. En anmälan gällande misshandel är upprättad samt ännu en gällande trafikolycka utan misstanke om brott.

Vansbro

21.23. Grov misshandel. En man i 40-årsåldern blev attackerad med ett vasst tillhygge i Vansbro under lördagskvällen. Målsägande kan peka ut en misstänkt gärningsman som greps senare under natten. En förundersökning gällande grov misshandel är inledd. Misstänkt är en man i 35-årsåldern som anhölls efter beslut av åklagare.  Han är även misstänkt för narkotikabrott, innehav.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.