Sök
Stäng Meny

01 augusti 07:56, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Nattsammanfattning

Polisens regionledningscentral har under natten mellan 22:00 och 07:00 hanterat ett 70-tal ärenden som rör Östergötlands län.

Inga större händelser eller våldsbrott har kommit till polisens kännedom under natten.

Trafikolycka i Skänninge

23:28 Polis och räddningstjänst larmades till Stora Vallgatan i Skänninge med anledning av en trafikolycka. Ett barn i högstadieåldern hade cyklat och kolliderat med en bilist. Barnet var efter olyckan vaket och talbart.

Bilisten, en kvinna i 20-årsåldern, misstänks för vårdslöshet i trafik.

Två misstänkta tjuvar greps i Klockrike

02:17 Polisen larmades, via ett vaktbolag, till ett pågående inbrott i Älvan, Klockrike. Flera patruller från olika håll involverades. På väg fram mot brottsplatsen mötte en patrull en bil och bestämde sig för att kontrollera den. Bilföraren såg detta och körde skyndsamt från platsen men stannade senare och sprang ihop med sin passagerare ut på en åker.

03:15 Patrullerna patrullerade i området där de misstänkta försvann och fick träff.

Två män greps. Brottsplatsen spärrades av för teknisk undersökning och poliserna sökte utmed flyktvägen efter stöldgods och inbrottsverktyg och vissa fynd gjordes.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.