Sök
Stäng Meny
Uppdaterad 10 augusti 08.03

10 augusti 07:32, Sammanfattning natt, Örebro län

Det har varit en lugn natt i polisområde Örebro, nedan förjer ett urval av händelser.

Örebro Kommun
Midnatt: Polispatrull blir beordrade till en adress där en man har hotat sin mor under gårdagen med kniv, mannen har även hotat om fysiskt våld. Mannen ska även ha hotat att slå sönder fönster till bostaden. Patrullen griper mannen misstänkt för försök till misshandel, misshandel samt barnfridsbrott. Ärendet har presenterats för jouråklagare under natten varpå beslut om anhållande fattades.

Kumla
01.19. Anmälare hör höga röster samt glaskross. En fönsterruta på en restaurang visar sig vara krossad. Polispatrull söker gärningsperson utan att anträffa någon. Polispatrull upprättar anmälan skadegörelse, ägare till restaurangen är underrättad.

Örebro
01.52: En anmälare tillika målsäganden kontaktar polisen. Anledningen är att okänd gärningsperson berett sig tillträde till målsäganden bostad och tillgripit plånboken, detta medan målsäganden sov. Polisen kommer genomföra en teknisk undersökning av brottsplatsen, anmälan stöld genom inbrott upprättas.
Målsäganden kontakter återigen polisen efter några timmar, då uppges att bankkonto är tömt på pengar. En anmälan bedrägeri upprättas.

Patruller har i övrigt ägnat sig åt rutinuppdrag. Flertalet personer samt fordon är kontrollerade under natten. Det har även förekommit ärende kring psykisk ohälsa. Det har också inträffat viltolyckor.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.