Sök
Stäng Meny
Uppdaterad 10 augusti 18:25

10 augusti 16:07, Brand, Malmö

Lindängen. Brand i byggnad.

Polis skickas till Munkhättegatan, dit räddningstjänst och ambulanssjukvård larmats med anledning av brand på vind till flerfamiljshus.

Det handlar om en fullt utvecklad brand.

Enligt vad som just nu är känt har ett antal personer fått rök i sig och är under vård. Initial uppgift säger att skadeläget inte är allvarligt men frågor om skadeläget hänvisas annars till sjukvårdens skadelägesinformation.

Räddningstjänsten har tagit beslut om att evakuera boende från aktuellt hus.

Händelsen hanteras primärt som en räddningsinsats, som leds av räddningstjänsten. Polisens främsta uppgift är inledningsvis att biträda räddningstjänsten i dess arbete, därefter att utreda om brott i sammanhanget kan misstänkas.

Uppdatering kl. 17.25: Munkhättegatan är avstängd under tiden räddningsarbetet pågår.

Uppdatering kl. 17.34: Det har upprättats en uppsamlingsplats på Lindängens Centrum, i anslutning till Munkhättegatan, för evakuerade boende. På plats finns polis, sjukvård, socialtjänsten samt samtalsstöd.

Evakuerade har vid behov tillgång till en närliggande förskola.

Uppdatering kl. 18.25: Ett tjugotal personer har samlats på förskolan.

Händelsen utreds just nu som grov mordbrand. Rubriceringen är baserad på objektet (flerfamiljshus), brandens omfattning samt uppskattat värde på de materiella skadorna. Det finns just nu inget konkret som pekar på att branden är anlagd.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.