Sök
Stäng Meny

14 augusti 07:03, Sammanfattning natt, Örebro län

Det har varit en lugn natt i länet. Nedan följer ett urval av händelser som vi har hanterat

Försök till stöld, Örebro kl. 00.19

En eller flera okända personer har försökt stjäla gods från en parkerad lastbil i Marieberg. Lastbilschauffören låg och sov och vaknade i samband med händelsen. Polisen har varit på plats och de skriver en anmälan om försök till stöld.

Skadegörelse, Hallsberg kl. 01.10

Två killar i 15-årsåldern är misstänkta för skadegörelse genom brand då de har tänt eld på innehåll i ett par papperskorgar vid Järnvägsstationen. Branden släcktes av personen som ringde SOS. Polisen har varit på plats och pratat med killarna, som hittades en bit från platsen, och de har även varit i kontakt med killarnas föräldrar.

Stöld, Örebro kl. 01.40

En man i 30-årsåldern är misstänkt för att stulit varor i en butik på Almbyplan. Han cyklade därefter från platsen. En patrull fick tag i honom och han blev omhändertagen enligt LOB, Lagen om omhändertagande av berusade personer. Han är dessutom misstänkt för ringa stöld.

Utöver detta har vi bland annat kontrollerat åtta personer eller fordon, hanterat två ärenden gällande psykisk ohälsa och hanterat sex viltolyckor utan personskada.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.