Sök
Stäng Meny
Uppdaterad 19 augusti 08.23

19 augusti 03:08, Mord/dråp, försök, Västerås

Man till sjukhus efter skottlossning på Vallby.

Flera patruller beordras till Vallby med anledning av att inringare hört flera smällar. Flera skott har avlossats mot en bostad på Vallby. På plats påträffas en man i 25-årsåldern skadad. Mannen förs med ambulans till sjukhus med oklart skadeläge. 

En förundersökning gällande försök till mord är inledd.

Polisen har spärrat av ett område på Vallby och en teknisk undersökning kommer att genomföras. Polisen arbetar även med informationsinhämtning på platsen, bland annat genom förhör. 

Polisen söker dig som kan ha gjort iakttagelser i samband med skjutningen. En uppgift som du bedömer som ointressant kan för utredningen vara värdefull och polisen är högst angelägna om att få in all typ av information om händelsen, både före, under och efter det inträffade. Tips lämnas till 114 14.

Uppdatering kl 08:23

Personen som fördes till sjukhus är inte skottskadad. Han ska ha skadats av glassplitter efter att flera skott avlossats in i en bostad. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.