Sök
Stäng Meny

20 augusti 07:00, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

Ett urval ur kvällen/nattens händelser i länet.

230819

Kl 21.05 Göteborg, grov vårdslöshet i trafik mm
Polisen får larm om att det ska pågå någon typ av "street race" vid Transportgatan/Bauhaus Bäckebol. I samband med detta så har ett flertal personer  blivit påkörda. Det talas om ett hundratal bilar på platsen och att det ska ha pågått under en längre tid. Det uppges även att en av de bilar som deltagit ska ha fått sladd och tappat kontrollen. Totalt fem personer ska ha blivit påkörda i samband med denna händelse. Polis och ambulans åker till platsen.
Samtliga fem skadade avförs till sjukhus, oklart skadeläge. Bilföraren kan identifieras och gripas. Han misstänks nu för grov vårdslöshet i trafik, grovt vållande till kroppsskada samt smitning från trafikolycksplats. 

Föraren har efter förhör anhållits av åklagare. (Kl 00.48)

230820

Kl 00.33 Lysekil, försök till mord
Polisen får larm om att en man ska ha blivit knivskuren vid en fastighet på Bagarvägen. Det uppges även att det hela ska ha inträffat när mannen ska ha kommit på en inbrottstjuv som sedan attackerat med kniv. Denna man ska ha lämnat platsen. Den skadade är född -83.
Polis och ambulans åker till platsen där man anträffar den skadade med troliga knivskador i bålen. En ambulanshelikopter tillkallas och den skadade avförs till NÄL. Skadorna betecknas som allvarliga men inte livshotande. Platsen spärras av för teknisk undersökning. Dörrknackning genomförs men ingen grips. Man har även sökt på platsen med hund. Ännu oklart om den skadade kunnat höras av polis.

Kl 00.55 Göteborg, försök till mord
Polisen får via SOS in uppgifter om att en man ska blivit knivskuren, han befinner sig nu vid Hållplatsen Hagakyrkan och det hela ska ha inträffat ca 10 minuter före det att larmet kommer till polisen. Två yngre maskerade män uppges ha utfört gärningen. Oklart vad som ligger bakom händelsen. Den skadade är född -89. Polis och ambulans larmas till platsen. Den troliga brottsplatsen är Haga kyrkogata/Bellmansgatan. Den skadade har skador i bålen och på en arm, han avförs direkt till sjukhus. Skadorna uppges vara allvarliga men inte livshotande. Polisen genomför en brottsplatsundersökning och spärrar av möjlig brottsplats. Det söks med hund mm men ingen gärningsman kan gripas. 

Den skadade har på morgonen ännu inte kunnat höras av polis.

Kl 02.53 Göteborg, grov misshandel alt. försök till rån
Polis larmas till Traneredsvägen. En man ska vara knivskuren efter det att han enligt egen utsaga blivit påhoppad av två ungdomar, varav en men kniv. Han uppges ha en skada på en arm. Offret uppger även att gärningsmännen hotat honom och ville ha hans telefon och att de även slagit honom i huvudet men att offret försvarat sig. Han blev då knivskuren. Den skadade är en man drygt 30 år.

Gärningsmännen får inte med sig något gods. Han har tagit sig hem till sin flickvän och väntar där på polis. Polis åker till platsen och genomför samtidigt en sökinsats i närområdet och på kollektivtrafik, ingen grips. Den troliga brottsplatsen är i närheten av Påvelundsskolan. Den skadade avförs med hjälp av ambulans till sjukhus för vård. Anmälan upprättas med rubricering grov misshandel. 


 

 


 

 

  

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.