Sök
Stäng Meny

21 augusti 07:02, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

Dagens presstalesperson är på plats.

20:34, grov stöld, Mark: En man i 40-årsåldern kontaktar polis och uppger att en man ryckt av honom hans halsband. Mannen sitter på en buss mot Kinna, och gärningsmannen uppges befinna sig på samma buss. En patrull stoppar bussen vid Hajomskrysset. Den utpekade gärningsmannen, en man i 30-årsåldern, hörs och en anmälan gällande grov stöld samt försök till olaga tvång upprättas. Ingen person uppges ha kommit till fysisk skada i samband med händelsen.

23:40, försök till stöld m m, Göteborg: Polisen får samtal om en påverkad man som går och känner på bildörrar på Falkgatan, Olskroken. Det finns också brytmärken på en bildörr. Polis åker till adressen och i närområdet påträffas en man i 25-årsåldern. Han omhändertas och en anmälan om brott mot knivlagen samt försök till stöld, alternativt skadegörelse, skrivs.

01:22, misshandel, Smögen: En person larmar polisen om ett pågående slagsmål på Smögen. Enligt inringaren är ett stort antal personer inblandade, cirka tio stycken. När patrullerna anländer till platsen har det lugnat ner sig. En person uppges ha blivit slagen i ansiktet, men skadorna ska inte vara allvarliga. Polis hör vittnen och målsägande. En misstänkt gärningsman identifieras, en man i 25-årsåldern. Han får följa med till stationen i Uddevalla för tillnyktring. En anmälan gällande misshandel och olaga hot upprättas.

03:59, försök till inbrottsstöld, Mark: En man i Rydal larmar polis efter att just ha avstyrt ett inbrott i sitt garage. Inringaren ska ha fått tag i inbrottstjuven, som då uppges ha hotat honom till livet. Ingen misstänkt gärningsman påträffas när polis kommer till platsen. En anmälan om försök till inbrottsstöld samt olaga hot upprättas.

05:03, försök till grov misshandel, Uddevalla: En man ringer polisen och uppger att en kvinna kastat något slags tillhygge av metall mot bakrutan på hans bil. Dessförinnan ska kvinnan ha slitit upp förardörren och bankat på en ruta. Händelsen inträffade vid en bensinstation på Strömstadsgatan. En patrull åker till platsen och påträffar kvinnan. Hon grips, misstänkt för brott mot knivlagen, ringa narkotikainnehav samt försök till grov misshandel.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.