Sök
Stäng Meny

21 augusti 07:09, Sammanfattning natt, Norrbottens län

Ett urval av nattens polisverksamhet i Norrbottens län.

Utöver nedanstående ärenden har polisen medtagit en person för provtagning efter misstanke om narkotikapåverkan. 

23:40 Drograttfylleri, Piteå
Polisen stoppar och kontrollerar en personbil i Öjebyn utanför Piteå. Föraren, en man, misstänks vara påverkad av narkotika och medtas för provtagning. Anmälan upprättas gällande drograttfylleri och ringa narkotikabrott genom eget bruk. Mannen släpps efter förhör.

23:51 Trafikbrott mm, Gällivare
Polisen stoppar och kontrollerar en personbil i Gällivare. Föraren får en ordningsbot på grund av att bilen har en bristfällig skyltbelysning. Passagerare medtas för provtagning efter misstanke om narkotikapåverkan.

00:57 Skadegörelse, Kiruna
Polisen beordras till Raketskolan i Kiruna med anledning av skadegörelse. Okänd gärningsperson har krossat rutor på skolan som även ska ha utsatts för skadegörelse under helgen. Polisen har varit på plats och dokumenterat och tagit upp en anmälan om skadegörelse.

02:29 Olovlig körning, Luleå
Polisen stoppar och kontrollerar en bil på Örnäset i Luleå. Föraren, en kvinna, saknar behörighet att köra. Anmälan upprättas gällande grov olovlig körning.

Övrigt: Under natten har en viltolycka med älg inrapporterats till polisen, den inträffade i Vistträsk, Älvsbyns kommun. Ingen person kom till skada. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.