Sök
Stäng Meny

23 augusti 07:47, Sammanfattning natt, Östergötlands län

God morgon! Här kommer ett urval av nattens händelser.

Polisens regionledningscentral har mellan klockan 22.00-07.00 hanterat ett 60-tal ärenden som rör Östergötlands län. 

00:53 Polis larmades till en adress i centrala Norrköping med anledning av bråk i ett trapphus samt i en lägenhet i fastigheten. När polis anlänt till platsen greps två män i 70- respektive 60-årsåldern. Båda är misstänkta för grov misshandel, detta då ett trubbigt föremål ska ha använts i samband med misshandeln. Målsägande, en man i 65-årsåldern, fick följa med ambulans till sjukhus för vård. Frågor gällande skadeläget hänvisas till sjukvården. Dörrknackning har genomförts i området och lägenheten har spärrats av för en kriminalteknisk undersökning. 

06:42 Polis fick kännedom om att ett inbrott skett i en företagslokal på Kofallsgatan i Linköping. Någon gång under natten ska tjuven/tjuvarna ha tagit sig in i lokalen och stulit datorer. En företagsbil ska också ha blivit sönderslagen. En anmälan om stöld genom inbrott kommer skrivas. Det finns ingen misstänkt. 

Utöver detta har polisen haft ärenden om psykisk ohälsa, fylleri, trafikkontroll, trafikbrott, viltolyckor samt diverse andra kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt. Inga grövre våldsbrott har kommit till polisens kännedom.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.