Sök
Stäng Meny

23 augusti 19:06, Larm Överfall, Linköping

Försök till våldtäkt

Under tisdagen inkom uppgifter till polisen där två olika kvinnor, på två olika platser, blivit ofredade av en man i Rydsskogen, Linköping under kvällen. Anmälningar upprättades i båda fallen gällande sexuellt ofredande.

Under onsdagen, ca. kl. 16.30, inkommer på nytt uppgifter om en man som ska ha ofredat ytterligare en kvinna i samma område. En större resurs polispersonal beordras till området för att eftersöka gärningspersonen men man lyckas inte lokalisera denna. En anmälan gällande försök till våldtäkt är upprättad.

Polisen tar detta på stort allvar och lägger mycket tid på dessa ärenden.

 

Utsätts man för brott av detta slag skall man om möjligt kontakta polis omgående på tel. 112. 

Polisen vill på detta sätt samtidigt uppmana personer som vistas i området att vara uppmärksamma på individer som uppträder avvikande på något sätt. Gör man iakttagelser på personer som bör kontrolleras, och där det bör ske skyndsamt, kontaktas polis på tel. 112 för att undvika fördröjning. 

Polisen råder också personer, och främst kvinnor, att undvika att vistas själva i området under den närmaste tiden. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.