Sök
Stäng Meny
Uppdaterad 24 augusti 07.20

23 augusti 22:17, Skottlossning, Västerås

Skottlossning mot port i Västerås.

Vid 22:20 tiden får polisen in flera samtal om misstänkt skottlossning på Öster Mälarstrand i Västerås och flera patruller beordras till platsen.

När patrullerna kommer till platsen konstateras att någon har skjutit mot en port i området. Ingen person har skadats av skotten.

Polisen kommer jobba vidare på platsen med bland annat vittnesförhör och teknisk undersökning.

Ingen person är gripen.

Uppdatering 24/8 kl 07:20

Polisen arbetar fortfarande i ärendet med flera utredningsåtgärder, bland annat informationsinhämtning. Under natten inleddes en förundersökning gällande grovt vapenbrott och framkallande av fara för annan.  

Polisen söker dig som kan ha gjort iakttagelser i samband med skottlossningen. En uppgift som du bedömer som ointressant kan för utredningen vara värdefull och polisen är högst angelägna om att få in all typ av information om händelsen, både före, under och efter det inträffade. Tips lämnas till 114 14. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.