Sök
Stäng Meny
Uppdaterad 26 augusti 13:58

26 augusti 08:50, Motorfordon, stöld, Örebro

Man och kvinna frihetsberövade, misstänkta för flertalet stölder.

Under morgonen greps en man och en kvinna i samband med att fordonet de framförde krockat in i en byggnad, i ett bostadsområde i sydöstra Örebro.

Mannen är i 40-årsåldern och kvinnan i 35-årsåldern. De båda misstänks för tillgrepp av fortskaffningsmedel i två fall, en bil och en MC samt att ha stulit en släpvagn. Adresserna där tillgreppen skett är i Kumla kommun samt i Örebro kommun.
Mannen misstänks även för att vara framfört det tillgripna fordonet under påverkan av narkotika. Mannen har genomgått provtagning och analys får utvisa om misstanke gällande rattfylleri under påverkan av narkotika kvarstår.

Kvinnan är delgiven misstanke och förhörd i ärendet, åklagare som tagit del av hittills framkomna uppgifter har anhållit kvinnan. Vidare har förhör beordrats efter tillnyktring av mannen, förhör är ännu inte möjligt på grund av påverkansgrad.

Uppdaterad klockan 13.53:

Mannen är sedan 11.24 anhållen av åklagare. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.