Sök
Stäng Meny
Uppdaterad 28 augusti 10:47

28 augusti 07:57, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Här följer en kort sammanfattning från nattens händelser.

Polisens regionledningscentral har mellan klockan 22.00-07.00 hanterat ett 50-tal ärenden som rör Östergötlands län.


21:55 Polis fick från flera inringare kännedom om en man i Valdemarsvik som ska ha kört rattfull med en grävmaskin. Polispatrull ryckte ut till platsen, fick stopp på föraren och omhändertog honom för kontroll på sjukhus. Han misstänks efter händelsen för grovt rattfylleri och våldsamt motstånd.


03:05 En inringare larmade polisen om att en man blivit slagen av en annan man med tillhygge vid resecentrum i Linköping. Polisen kom till platsen och kunde gripa en man misstänkt för grov misshandel. Den misstänkte har senare anhållits.


06:33 Polis larmades till E4 i höjd med Strömsfors norr om Norrköping med anledning av en trafikolycka. En personbil med fyra passagerare ska ha voltat i södergående körfält vid platsen. Samtliga drabbade har förts till sjukhus i ambulans. Polis är på plats och dirigerar trafiken efter olyckan. Bilen kommer att tas i beslag.

Uppdatering 10:35:

Fyra män har varit inblandade i olyckan. En av de drabbade är allvarligt skadad. Resterande tre har ådragit sig lindriga skador. En anmälan om vårdslöshet i trafik har upprättats. I nuläget finns ingen misstänkt.


Utöver detta har polisen haft ärenden om psykisk ohälsa, fylleri, viltolyckor, trafikkontroller samt diverse andra kontroller.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.