Sök
Stäng Meny

03 augusti 19:10, Bedrägeri, Motala

En äldre kvinna har utsatts för ett försök att lura till sig pengar och värdesaker. Tack vare bra agerande kunde det avstyras.

Så kallade åldringsbrott är brott där gärningspersonerna riktar in sig mot äldre och på olika sätt vill komma över värdesaker. Ett relativt vanligt tillvägagångssätt är att de ringer den äldre personen och genom olika förklaringar vill få den äldre personen trygg i att lämna ifrån sig uppgifter eller värdesaker.

I detta ärende ringde en person till den äldre kvinnan och sa att de skulle skicka en väktare för att ta hand om personens värdeföremål då det fanns risk att de skulle stjälas. Kvinnan fattade misstanke och tog kontakt med en anhörig som i sin tur kontaktade polisen.

En patrull har tagit upp anmälan om försök till bedrägeri.

Brottsförebyggande information
Just misstänksamheten som den här äldre kvinnan hade är så viktig. Prata gärna med dina äldre anhöriga om att ifrågasätta när någon ringer dem och ber dem lämna ifrån sig något. Oavsett om det är uppgifter eller värdesaker. Inga seriösa aktörer agerar på det sättet men bedragarna är oftast väldigt bra på att bygga förtroende. Kontakta polisen och gör en anmälan om du utsätts för ett bedrägeriförsök.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.