Sök
Stäng Meny

30 augusti 07:24, Sammanfattning natt, Norrbottens län

Ett urval av nattens polisverksamhet i Norrbottens län.

Under natten har två personer i länet omhändertagits för fylleri. Nedan följer ett urval av nattens ärenden:

23:36 Trafikbrott, Kalix
Polisen stoppar och kontrollerar en personbil på E4 i Kalix centrum. Föraren, en man, saknar behörighet att köra. Anmälan upprättas gällande grov olovlig körning. Ärendet hanteras enligt arbetssättet "snabbare lagföring". 

01:25 Skadegörelse, Luleå
Polisen beordras till en adress på Hertsön i Luleå med anledning av stök i ett trapphus. På platsen omhändertas en man enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer. Han misstänks i samband med detta ha gjort sig skyldig till våldsamt motstånd. Polisen tar också upp en anmälan gällande skadegörelse då okänd gärningsperson ska ha slagit sönder en ruta.

01:30 Skadegörelse, Kiruna
Under natten beordras polisen till en snabbmatsrestaurang i Kiruna med anledning av ett misstänkt pågående inbrottsförsök. Polisen påträffar ingen misstänkt gärningsperson. Inget tyder på att någon ska ha tagit sig in i restaurangen. Anmälan om skadegörelse upprättas då bland annat en ruta ska vara sönderslagen.

04:18 Inbrott, Kalix
Polisen beordras till en villa i Kalix med anledning av ett misstänkt inbrott. När patrullen kommer dit finns ingen misstänkt gärningsperson kvar. Patrullen kan dock konstatera att det rör sig om ett inbrott. Det är okänt om något har tillgripits. En brottsplatsundersökning planeras. Anmälan gällande grov stöld genom inbrott upprättas.

04:44 Trafikkontroll, Luleå
Polisen har haft en trafikkontroll på Börjelsvägen, Persön i Luleå. Samtliga kontrollerade var utan anmärkning.

Övrigt: En renpåkörning har anmälts till polisen under natten, den inträffade på E10 vi Tvärån i Överkalix. Inga personskador uppstod.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.