Sök
Stäng Meny
Uppdaterad 30 augusti 20:33

30 augusti 13:25, Farligt föremål, misstänkt, Motala

Misstänkt farligt föremål i Motala

13:13 Polisen har larmats till Lustigkullevägen i Motala med anledning av ett misstänkt farligt föremål som ligger utomhus.

Lustigkullevägen 49, 51,53,65,67 samt 69 kommer utrymmas under tiden föremålet undersöks. Andra som bor i närheten ombeds hålla sig inomhus. En relativt stor avspärrning kommer att upprättas.

Undvik att åka till området enbart av nyfikenhet. Trafiken på Lustigkullevägen är helt avstängd och detta påverkar även busstrafiken på platsen..

Rättsläget är tillsvidare förberedelse för allmänfarlig ödeläggelse samt grovt brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor.

13:35 Utrymning omvandlas till inrymning.

14:30 Det nationella bombskyddet, som är en del av polisen, kommer till platsen för att bistå i arbetet. Vissa adresser kommer under tiden att utrymmas.

Räkna med att detta arbete kommer att pågå ett antal timmar.

16:31 Det nationella bombskyddet har nu anlänt till platsen. Det finns också ett beslut gällande flygförbud vid aktuell adress samt en radie runt om. Media och privatpersoner får därför inte flyga UAS (drönare) vid detta område i nuläget. 

18:07 Bombskyddet har omhändertagit föremålet för vidare analys och spårsäkring. Det har initialt bedömts som skarpt. En bombhund söker också av närområdet. 

18:26 Det nationella bombskyddet är nu klara på platsen. 

18:28 Avspärrningarna har minskat rejält och berör nu enbart aktuell brottsplats.

18:31 Kollektivtrafiken kan börja köra igen.

20:32 Insatsen har avslutats helt. Polisen har lämnat platsen och alla avspärrningar har hävts. Ingen person har skadats i samband med händelsen och rättsläget är fortsatt förberedelse för allmänfarlig ödeläggelse samt grovt brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor. Ingen person har gripits i ärendet. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.