Sök
Stäng Meny
Uppdaterad 31 augusti 10:46

31 augusti 08:06, Sammanfattning natt, Södermanlands län

Här följer en kort sammanfattning från nattens händelser.

Polisens regionledningscentral har mellan klockan 22.00-07.00 hanterat ett 40-tal ärenden som rör Södermanlands län.


02:12 fick polisen samtal från flera inringare som hört en hög smäll på en adress i centrala Nyköping. Det visade sig att det skett en sprängning vid en entrédörr till ett flerfamiljshus. Inga personer ska ha skadats i samband med detonationen. Polisen har knackat dörr i området och hållit vittnesförhör för att samla in information. Nationella bombskyddet har under morgonen kallats till platsen för kontroll och analys av skadorna. Området runt brottsplatsen har spärrats av och polisen har inlett en förundersökning om försök till mord. I nuläget finns ingen misstänkt för brottet. 

Uppdatering 09:29 Det nationella bombskyddet har varit på plats, genomfört en kontroll samt analys av brottsplatsen, och därefter lämnat. Kvar på plats är polisens kriminaltekniker samt avspärrningarna.

Uppdatering 10:30 Polisens kriminaltekniker är nu klara på plats. 

Uppdatering 10:45 Avspärrningen kommer kvarstå, detta då det finns viss rasrisk på fasaden. 

Utöver detta har polisen haft ärenden om bland annat viltolyckor, trafikkontroller samt diverse andra kontroller.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.