Sök
Stäng Meny

30 december 08.00, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Nattsammanfattning

God morgon! Under natten har ett hundratal ärenden som rör Östergötlands län inkommit till polisens regionledningscentral i öst. Ett antal har rört sig om fyrverkerier som smällts av både i närheten av bostäder och på allmän plats. samt mot och från fordon.


22:31 Centrala Linköping
Samtal om att några skjuter raketer mot bilar. Polispatrull åkte till platsen men ingen person var då kvar. En person ska ha varit nära att träffas av raket. 

00:00 Finspångs kommun
Det inkommer samtal om att en kvinna blivit misshandlad efter att ha konfronterat sin man. Mannen blir då arg och slog henne. Mannen gav sig av men polispatrull kunde lokalisera hans fordon under natten. Mannen, som är i 55-årsåldern, greps vid 01:30 för olaga hot samt misshandel. Han anhölls senare.

02:48 Braskens bro, Linköping
Polisens ledningscentral får samtal om att yngre män skjuter raketer i närheten av en bensinmack. Polispatrull tar ett samtal med de berörda och påtalar olämpligheten i detta.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.