Sök
Stäng Meny

05 december 14.45, Misshandel, Örebro

Polisen har gripit en man misstänkt för grov stöld och misshandel m.m. i centrala Örebro.

Mannen hade inne i Kulturkvarteret hamnat i ordväxling med en kvinna med anledning av en påstådd skuld. Plötsligt slet mannen till sig kvinnans mobiltelefon som hon haft i handen. Då kvinnan bad att få tillbaka telefonen skallade han henne i ansiktet och fortsatte misshandeln med att sparka och slå henne.

Några ordningsvakter som befann sig i närheten avbröt misshandel och grep mannen som genast satte sig till kraftigt morvärn. Ordningsvakterna lyckades dock att bemästra mannen tills polis anlände och tog över gripandet. Mannen hotade dessutom en av ordningsvakterna verbalt.

Kvinnan blev inte så allvarligt skadad att hon hade behov av akut sjukvård.

Åklagare fattade efter för beslut om att anhålla mannen som nu är misstänkt för grov stöld, misshandel, hot mot tjänsteman, våldsamt motstånd samt narkotikabrott då man anträffade en mindre mängd narkotika i mannens kläder vid avvisiteringen.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.