10 februari 18:52, Stöld, Linköping

Allmänhetens ögon avslöjade inbrott

16:45 Inringare informerade polisen om att det skett inbrott i förråd på Klövergatan i Linköping. Två gärningsmän hade blivit påkomna och de misstänkta lämnade platsen springande. Dock följde representanter för allmänheten efter de flyende misstänkta männen på Nya Tanneforsvägen och kunde se en adress där gärningsmännen tog sig in.

Polisen lokaliserade en misstänkt lägenhet och tog kontroll över två gärningsmän. Det beslutades också om husrannsakan i lägenheten eftersom männen uppträdde misstänkt drogpåverkade.

Ytterligare en inringare från allmänheten hörde av sig angående stöldgods som hittats på flyktvägen, detta hade återbördats till brottsplatsen.

Båda gärningsmännen greps misstänkta för stöld.

Polisen noterar att allmänhetens rådiga ingripande ledde till att två misstänkta brottslingar kunde gripas. Tillsammans är vi starka.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.