Uppdaterad 18 februari 15:51

13 februari 11:22, Mord/dråp, Malå

Malå, avliden person i en bostad.

Under natten till i dag, måndag, beordras polis till en adress i Malå med anledning av en skadad person. Personen avlider senare av sina skador.

En förundersökning gällande mord inleds.

Det finns ingen misstänkt eller frihetsberövad i ärendet i nuläget.

Personen är en man i 25-30-årsåldern. Anhöriga är underrättade.

Polisen arbetar vidare med ärendet, bland annat har bostaden spärrats av för att undersökas av polisens tekniker, en rättsmedicinsk undersökning ska utföras, det ska hållas förhör, dörrknackning i området och bostaden/området ska eventuellt sökas av med en hund som används vis brottsplatsundersökningar.

Polisen är intresserade av allmänhetens iakttagelser. Om du har uppgifter att lämna gällande ärendet ber vi dig ringa 114 14 eller så kan du lämna information via polisen.se. Se länk nedan.

Uppdaterad kl 12:46

Lars Westermark, lokalpolisområdeschef i Skellefteå, är tillgänglig att svara på eventuella mediefrågor i dag. Han nås på 070-473 98 74.

Uppdaterad kl 19:45

Två personer har under eftermiddagen gripits i ärendet, efter att de varit anhållna i sin frånvaro. Förhör ska hållas med de misstänkta under kvällen.

Utredningen befinner sig i en intensiv fas och fler uppgifter kan inte lämnas i nuläget.

Uppdatering tisdag den 14 februari klockan 12:19 (av kommunikatör Malin Axroth)

De två personer som greps och anhölls måndag kväll är en vuxen man och en pojke under 18 år. De sitter fortsatt anhållna som skäligen misstänkta för mord.

– Under dagen fortgår arbetet genom förhör med ett antal personer, teknisk undersökning samt analyser. Vi är inne i ett intensivt läge av förundersökningen och kommer därför inte att kunna svara på fler frågor eller lämna några kommentarer i nuläget, säger kammaråklagare Linnéa Hedström.

Senast torsdag 16 februari klockan 12:00 måste åklagare besluta om de anhållna personerna ska begäras häktade eller om de ska försättas på fri fot.

Polispatruller finns på plats i Malå under dagen och polisstationen håller öppet. Allmänhet får gärna ta kontakt och ställa frågor.

Presskontakt

Frågor om polisens trygghetsskapande och brottsförebyggande arbete i Malå kan ställas till lokalpolisområdeschef Lars Westermark.
Telefon: 070-473 98 74

Uppdaterad den 16 februari kl 11:17

Mannen som anhölls måndag kväll har i dag begärts häktad efter beslut av åklagare. Mannen är på sannolika skäl misstänkt för mord.

Häktningsförhandlingen kommer att hållas vid Skellefteå tingsrätt (B198-23).

Pojken som också anhölls måndag kväll släpptes under onsdag kväll sedan misstankarna mot honom försvagats.

Under onsdag kväll greps en man som var anhållen i sin frånvaro. Han är skäligen misstänkt för mord.

Utredningen befinner sig i en intensiv fas och fler uppgifter kan inte lämnas för tillfället.

Uppdaterad den 17 februari kl 14:36

Den man som greps i onsdags kväll har under fredagen försatts på fri fot. Misstanken mot honom kvarstår men bedöms ha försvagats.

En vuxen kvinna har nu gripits och anhållits av åklagare såsom på sannolika skäl misstänkt för mord. Senast måndagen den 20 februari kl. 12 ska åklagare besluta om kvinnan ska begäras häktad eller försättas på fri fot.

Skellefteå tingsrätt häktade i torsdags en man i 50-årsåldern såsom på sannolika skäl misstänkt för mord. Åtal ska vara väckt senast den 2 mars 2023, mål nummer B 198-23.

Utredningen befinner sig i en intensiv fas och fler uppgifter kan inte lämnas för tillfället.

Uppdaterad den 18 februari kl 15:51

Jourdomstolen häktade i dag en kvinna såsom på sannolika skäl misstänkt för mord. Åtal ska vara väckt senast den 17 mars 2023.

Kvinnan greps och anhölls i går.

Utredningen befinner sig fortfarande i en intensiv fas och fler uppgifter kan inte lämnas för tillfället.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.