Uppdaterad 14 februari 08:15

14 februari 07:41, Sammanfattning natt, Östergötlands län

God morgon! Här kommer ett urval av nattens händelser.

Polisens regionledningscentral har under natten hanterat ett 60-tal ärenden som rör Östergötlands län.

22:02 Polis larmades till Lantmannagatan, Linköping, med anledning av att inringare hört höga smällar. Polis har varit på plats och sökt igenom området. Inga tecken på brott har anträffats. Däremot hade vissa boende noterat fyrverkerier vid 22-tiden i går kväll. 

05:46 Polis, räddningstjänst och ambulans beordrades till en rondell vid Stockholmsvägen, Norrköping, med anledning av en trafikolycka. Enligt SOS-larmet ska två personbilar ha kolliderat med varandra. När polis anlänt till platsen visade det sig att en person, en kvinna i 50-årsåldern, fått följa med ambulans till sjukhus. Hon ska ha varit vaken och talbar men klagat på smärta i nacken och ryggen. En anmälan om vårdslöshet i trafik samt ej iakttagit väjningsplikt kommer skrivas.

06:46 Polis, räddningstjänst och ambulans beordrades till riksväg 34 vid trafikplats Ljungsbro, Linköping, med anledning av en trafikolycka. Enligt SOS-larmet ska en bilist ha kört in i mitträcket. Polis är på plats och en bärgare har beställts. *Texten kommer uppdateras. 
Uppdatering 08:09 Föraren var en man i 75-årsåldern. Det finns ingen misstanke om brott.

Utöver detta har polisen haft ärenden om psykisk ohälsa, viltolyckor samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt. Inga grövre våldsbrott har kommit till polisens kännedom.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.