Uppdaterad 15 februari 21:46

15 februari 16:53, Mord/dråp, försök, Norrköping

Grovt brott i Norrköping

15:23 Polisen larmades av flera inringare till Värmlandsgatan i Norrköping med anledning av ett grovt brott. Enligt tidiga uppgifter var flera personer inblandade och dessa har rört sig i närområdet och möjligen jagat någon person. Någon eller flera misstänkta gärningsmän har varit maskerade.

15:48 Två personer har inkommit i privatbil till sjukhuset. Den bilen är avspärrad i väntan på teknisk undersökning. Det är oklart hur allvarliga målsägarnas skador är. Polisen misstänker att detta kan kopplas till händelsen Värmlandsgatan.

Polisen arbetar med att finna och säkra en brottsplats. Vidare sker förhör med vittnen i området.

 

Jourhavande förundersökningsledare har inlett en förundersökning rörande försök till mord.

Har du sett någon del av förloppet eller har andra upplysningar som kan ha betydelse kan du kontakta polisen på plats eller ringa 114 14.  Bilder från platsen av intresse även om de till synes inte är dramatiska. De kan bli en del av ett större pussel.

17:42 Två avspärrningar är gjorda runt misstänkta brottsplatser. Tekniker påbörjar undersökningen av dessa platser i närtid. Polisen söker fortsatt feler iakttagelser från händelsen. Ring 14414 eller kontakta poliser på platsen.

18:57 En avspärrning är släppt på Bråbogatan.

19:40 Två män är gripna och frihetsberövade i ärendet. Polisen fortsätter arbetet på brottsplatsen med kriminalteknisk undersökning.

 Har du information som kan sättas i samband med händelsen och ännu inte kontaktat polisen så gör det nu antingen på plats eller via 11414. Låt polisen bedöma om din pusselbit är viktig.

21:45 De två misstänkta gärningsmännen är inte längre gripna.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.