16 februari 06:59, Sammanfattning natt, Haninge

I Haninge medtogs tre förare för fortsatt utredning angående rattfylleri.

Klockan 00:47 stoppades en förare på Nynäsvägen i höjd med Fors. Föraren medtogs för fortsatt utredning angående rattfylleri. Mannen som är i 50 års åldern är misstänkt för rattfylleri, ringa narkotikabrott samt för att ha kört bilen utan giltig behörighet.

Klockan 01:40 stoppades en förare på Eskilvägen. Föraren medtogs för fortsatt utredning angående rattfylleri. Mannen som är i 20 års åldern är misstänkt för rattfylleri och ringa narkotikabrott.

Klockan 01:52 stoppades en förare på Runstensvägen. Föraren medtogs för fortsatt utredning angående rattfylleri. Mannen som är i 30 års åldern är misstänkt för rattfylleri och ringa narkotikabrott.

Information polisens trafikarbete från polisens webbplats

 

 

Polisen ansvarar för att förebygga, förhindra och upptäcka brott som sker i vägtrafikmiljön.

Alla poliser i yttre tjänst har i uppdrag att upprätthålla ordning och säkerhet på vägarna. Visionen för polisens trafiksäkerhetsarbete är att ingen ska dö eller skadas allvarligt i trafiken, vilket är samma som för Nollvisionen.

Prioriterade områden är:

Hastighet 
Nykterhet

Dessutom kontrolleras användande av skyddsutrustning, förares körkortsbehörighet och förares beteende i trafiken. Polisen har dessutom ett uppdrag att göra kontroller av fordons skick samt genomföra de kontroller som polisen ansvarar för gällande yrkestrafiken.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.