17 februari 08:01, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Nattsammanfattning

Polisens regionledningscentral har under natten mellan 22:00 och 07:00 hanterat ett 65-tal ärenden som rör Östergötlands län.

Inga större händelser eller våldsbrott har kommit till polisens kännedom under natten.

Brand i Kisa

22:14 Polis och räddningstjänst larmades till Storgatan i Kisa med anledning av en kraftig brand med öppna lågor på en lastkaj.

Brandskadorna kunde begränsas till en gavel där lastkajen fanns. Det är ännu oklart hur det blev med vattenskador.

En förundersökning rörande mordbrand upprättas då ingen uppenbart naturlig förklaring kan ses till branden. Brandplatsen är avspärrad för kriminalteknisk undersökning.

Misstänkt stöld på Ingelstad

23:21 En uppmärksam inringare hade observerat flera personer på en flakmoped vid Koppargatan i Norrköping. Hen misstänkte att personerna hade stulit föremål vid ett företag där de hade tagit sig in innanför ett stängsel.

Flera patruller larmades men ingen gärningsman fanns kvar på platsen. Dock fick polisen mycket rådigt ny information från inringaren, detta gjorde att en patrull på Skogsvägen fick stopp och kontroll på mopeden.

Det visade sig att ett antal begagnade bilbatterier hade stulits. Dessa togs i beslag.

Föraren, en man 50-årsåldern, misstänks för stöld, drograttfylleri samt ringa narkotikabrott eget bruk.

Inbrott i butik

03:45 Polisen larmades via ett väktarbolag till en butik på Drottninggatan i Norrköping. I en kamera hade man sett en misstänkt tjuv i butiken.

Tjuven fanns inte kvar på brottsplatsen och polisen började söka i närområdet dock utan att få träff. Misstankar uppstod efter utredningsåtgärder att mannen hade lämnat brottsplatsen på en elsparkcykel.

Sökning gjordes med polishund och en brottsplatsundersökning gjordes för att säkra spår.

Polisen skrev en anmälan om stöld genom inbrott. Det är ännu oklart vad som tillgripits.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.