19 februari 08:00, Sammanfattning natt, Värmlands län

Nedan förljer en sammanfattning av nattens händelser i Värmlands län

Karlstad

22:03: En bilist kontaktar polis med anledning av att ett annat fordon vinglar kraftigt över vägbanan på E18. Patrull stannar och kontrollerar föraren som är en man i 25-årsåldern, mannen uppträder kraftigt påverkat. Mannen blåser positivt polisens sållningsinstrument och grips samt medtas för provtagning.

Torsby

23:03: En kvinna kontaktar polis med anledning av att en man misshandlat henne. Kvinnan är i 50-årsåldern, kvinnan medföljde inte till sjukvården.

Kil

23:29: En man i 40-årsåldern kontrolleras i centrala Kil. Mannen har en större kniv på sig samt uppträder påverkat. Mannen medtas för provtagning. Anmälan gällande grovt brott mot knivlagen samt narkotikabrott, innehav samt bruk upprättas. Provtagningen samt analys av det okända preparatet får utvisa om mannen gjort sig skyldig till narkotikabrotten.

Kristinehamn

23:39: En kvinna i 50-årsåldern nekas inträde på en Pub. Kvinnan är kraftigt påverkad av alkohol och polis kallas till platsen. I samband med omhändertagande enligt lob, lag om omhändertagande av berusad person gör sig kvinnan skyldig till brott. Anmälan gällande våldsamt motstånd samt försök till våldsamt motstånd upprättas.

00:36: En bilist i 25-årsåldern kontrolleras av polispatrull. Misstanke om att föraren av fordonet är påverkad av narkotika uppstår. Mannen medtas för provtagning. På mannen anträffas också misstänkt narkotika varför en anmälan om rattfylleri under påverkan av narkotika samt innehav av narkotika upprättas. Analys samt det prov som tagits på mannen får utvisa om mannen gjort sig skyldig till brott.

Sunne
01:20: En kvinna i 20-årsåldern har blivit misshandlad av en man i samma ålder, detta har skett i Sunne. Mannen kan senare under natten anträffas och frihetsberövas. Åklagare har anhållit mannen för misshandel.

Arvika

02:03: Polispatrull stoppar och kontrollerar en bilist. Föraren blåser positivt i polisens sållningsinstrument och grips. Provtagning på mannen kommer utföras och analysen får utvisa om mannen gjort sig skyldig till brott.

Patruller har också hanterat flertalet omhändertagande enligt lob, lag omhändertagande av berusad person. Även ärenden kring psykisk ohälsa.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.