21 februari 07:41, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Ett urval av nattens händelser i polisområdet.

Mellan klockan 22 och 07 har polisen hanterat cirka 70 ärenden av olika karaktär i länet. Här följer ett urval av nattens händelser:

22:20 Polisen larmades till en adress i centrala Norrköping eftersom en man ska ha uppträtt förvirrat. Mannen hade varit inne i ett trapphus och dragit i flera dörrar. Han skulle också tagit sig in i en lägenhet och tillgripit gods. Mannen ska också ha slagit sönder minst en ruta till en parkerad bil ute på gatan, han ska ha stulit föremål från bilen. Polis åkte till platsen och mannen kontrollerades. I samband med kontrollen uttalade mannen verbala hot mot polis. Mannen misstänks för hot mot tjänsteman, inbrottsstöld och stöld. Mannen, som är i 45-årsåldern, greps.

03:35 Polisen larmades om en lägenhetsbrand på en adress i området Råssnäs i Motala. En vuxen person påträffades inne i lägenheten av räddningstjänst. Personen är inte identifierad, personen fördes till sjukhus med ambulans och skadeläget bedömdes som kritiskt. Brandplatsen spärrades av för en kriminalteknisk undersökning. Händelsen utreds som allmänfarlig vårdslöshet för att utröna händelseförloppet. Polisen arbetar vidare med ärendet.

03:47 Poliser befann sig i Norrköping när de hörde en hög smäll som kunde uppfattas som en detonation i närområdet. Läs mer om händelsen i en separat händelsenotis.

Polispatrullerna har också hanterat rutinärenden exempelvis berusade personer, viltolyckor och trafikkontroller.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.