22 februari 07:58, Sammanfattning natt, Östergötlands län

En sammanfattning av nattens händelser.

Polisens regionledningscentral har under natten hanterat 59 ärenden som rör Östergötlands län. Nedan följer ett urval. 

17:16 Polisen larmades till en adress norr om Motala med anledning av en olycka med terränggående fordon. En man hade av oklar anledning hamnat under fordonet och avlidit på platsen. Polisen misstänker inget brott. Anhöriga är underrättade.

23:20 Polisen larmas till en bostad i Gottfridsberg, Linköping, med anledning av ett misstänkt inbrott. Enligt larmet ska någon eller några ha tagit sig in genom balkongdörren och gått in i bostaden och där bland annat dragit ut lådor. Detta ska ha skett någon gång under dagen. Polispatrull skriver en anmälan om stöld genom inbrott. Det är oklart om något saknas från bostaden.

23:49 Polispatrull stoppade på eget initiativ en bil på Spårgatan i Norrköping. Bilen misstänktes vara stulen. Två personer greps misstänkta för tillgrepp av fortskaffningsmedel. De gripna är en man i 40-årsåldern och en kvinna i 30-årsåldern. Bilen är tagen i beslag och ägaren till bilen är underrättad om att bilen är återfunnen.

Utöver detta har polisen haft ärenden om psykisk ohälsa, trafikbrott, viltolyckor, fylleri samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt. Inga grövre våldsbrott har kommit till polisens kännedom.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.