Uppdaterad 23 februari 13:01

23 februari 09:28, Trafikolycka, Hedemora

Två bussar och en personbil har kolliderat p Rv69/70 i höjd med centrala Hedemora.

Enligt initiala uppgifter är det totalstopp för trafik i norrgående riktning. Det är mycket stor påverkan på trafiken. Några passagerare har sårskador men ingen inblandad bedöms vara allvarligt skadad.

Strax därefter meddelade ambulanspersonal på väg till Hedemora att ytterligare en olycka med två bussar inblandade har skett på Rv70 i höjd med Skogsbo. Där har det rapporterats att olyckan inte har orsakat några personskador.

UPPDATERING KL 12:30 Föraren till en av bussarna var initialt fastklämd mellan ratt och stol. Han var hela tiden vaken och talbar och har efter losstagning förts till sjukhus för vård. Hans skador bedöms efter losstagning vara allvarliga.

Det har visat sig att det har varit fyra bussar med elever och lärare  från en gymnasieskola från Stockholms län som var på väg till Romme Alpin. Den första bussen var inte inblandad i själva olyckan utan har åkt vidare till slutmålet. Buss nummer två blev påkörd bakifrån av buss nummer tre som i sin tur blev påkörd bakifrån av buss nummer fyra.

Elever och lärare i buss nummer tre har lastats om i en annan buss och åkt mot slutmålet. De flesta i buss nummer tre och fyra har förts till olika sjukvårdsinrättningar för bedömning och i förekommande fall för vård.

NY UPPDATERING KL 12:58. Räddningstjänsten har avslutat arbetet på plats och samtliga bussar är bärgade från platsen. 

Polisen är kvar på plats och kommer att genomföra åtgärder för utredande av olyckan.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.