25 februari 08:09, Sammanfattning natt, Östergötlands län

God morgon! Här kommer ett urval av nattens händelser.

Polisens regionledningscentral har mellan klockan 22.00-07.00 hanterat ett 80-tal ärenden som rör Östergötlands län. 

21:55 Polis larmades till Tröskaregatan i Lambohov, Linköping, med anledning av ett rån. Målsägande, en man i 20-årsåldern, ska ha blivit angripen och hotad med ett vapenliknande föremål. Tre maskerade gärningspersoner ska också ha tvingat målsägande att ta ut pengar vid en bankomat. Polis har spanat efter de misstänkta personerna, genomfört dörrknackning i området samt kontrollerat kameror för att säkra övervakningsfilm men i nuläget har ingen person gripits för brottet. Rättsläget är grovt rån samt övergrepp i rättssak. Målsägande ska inte ha behövt uppsöka sjukvård.

01:44 Polis larmades till en lägenhet i centrala Norrköping med anledning av att grannar hört bråk från bostaden. När polis anlänt till platsen greps en man i 30-årsåldern misstänkt för misshandel i relation. Målsägande, en kvinna i 40-årsåldern, ska inte ha behövt sjukhusvård. 

Utöver detta har polisen haft ärenden om rattfylleri, trafikbrott, viltolyckor, fylleri samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.