26 februari 07:00, Sammanfattning natt, Västra Götalands län

Nedan följer en sammafattning av nattens händelser

20:05 Rån, Göteborg
En målsägare blev rånad under pistolhot i sin bostad i Lövgärdet i Nordöstra Göteborg. Två maskerade gärningspersoner ska ha hotat målsägaren med en pistol mot huvudet och rånat målsägaren på en ansenlig summa kontanter samt guldsmycken. Polis startade om omfattande insats i eftersökandet efter gärningspersonerna med bland annat drönare och flera polispatruller. Platsen spärrades av för teknisk undersökning och viss bevisning som kan vara av betydelse för utredningen har säkrats. Ingen gripen i nuläget. 

22:19 Trafikolycka, Grovt rattfylleri, Trollhättan

Polis kallades till E45 vid Fors i Trollhättan då en trafikolycka skett på platsen. Två bilar hade kolliderat och en förare var positiv för alkohol vid kontroll. Mannen som är i 40-årsåldern misstänks för grovt rattfylleri samt vållande till kroppsskada. En kvinna som var passagerare fördes till sjukhus med ambulans med skador i rygg och knä.

00:36 Trafikolycka, Grovt rattfylleri, Kungälv
Fem personer som färdades i en bil som kördes av vägen och voltade på Landsväg 604 utanför Kungälv. Polis kallades till platsen och två personer fick föras med ambulans till sjukhus, en av dem ska ha varit medvetslös. Två personer misstänkts för grovt rattfylleri båda i 20-årsåldern. Skadebilderna är oklara dock ej uppfattat som livshotande.   

03:41 trafikolycka, Trollhättan
Två separata trafikolyckor skedde samtidigt på Landsväg 2048 två bilister misstänktes för rattfylleri. En fick föras till sjukhus med ambulans, han ska ha varit vid god vigör. Båda förarna misstänkes för rattfylleri samt vårdslöshet i trafik. Bilarna är tagna i beslag för teknisk undersökning.   


Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.