26 februari 08:23, Sammanfattning natt, Östergötlands län

God morgon! Här kommer ett urval av nattens händelser.

Polisens regionledningscentral har mellan klockan 22.00-07.00 hanterat ett 120-tal ärenden som rör Östergötlands län. 

22:32 Polis, räddningstjänst och ambulans beordrades till E22:an i höjd med Ljura, Norrköping, med anledning av en trafikolycka. Enligt SOS-larmet ska en bilist ha voltat. En person ska vara drabbad. Polis har varit på plats. Det finns inga uppgifter om personskador och ingen misstanke om brott.

22:58 Polis larmades till Östgötagatan i Linköping med anledning av ett personrån. En man i 20-årsåldern ska ha blivit rånad på sina tillhörigheter av ett flertal personer. I samband med rånet ska också målsägande mottagit slag. De misstänkta har efter händelsen försvunnit i en bil. Polispatruller har letat efter bilen och kunde också stoppa aktuell bil en stund senare. I den bilen satt tre män, alla i 20-årsåldern. De greps misstänkta för grovt rån. Under natten har också alla tre män anhållits av åklagare, på sannolika skäl, misstänkta för grovt rån. Målsägande ska inte ha behövt uppsöka sjukhus för sina skador. 

23:12 SOS-larm inkom om en brand i ett soprum på Bäckgatan i Norrköping. Polis har varit på plats och kommer skriva en anmälan om skadegörelse genom brand. Det finns ingen misstänkt. 

01:59 Polis larmades till Ågatan i Linköping med anledning av en pågående misshandel utomhus. När polis anlänt till platsen greps en man i 20-årsåldern, misstänkt för misshandel. Målsägande, också en man i 20-årsåldern, fick följa med polispatrull till sjukhus för omplåstring. 

Utöver detta har polisen haft ärenden om rattfylleri, trafikbrott, viltolyckor, fylleri, psykisk ohälsa samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt. Inga grövre våldsbrott har kommit till polisens kännedom.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.