27 februari 07:00, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

Dagens presstalesperson är på plats. Här följer ett urval av nattens händelser.

02:37, olaga intrång, Uddevalla
Ett larm går på en skola på Kungstorget. Väktare och polis åker till platsen. Framme kan väktare initialt konstatera att det finns tecken på inbrott i form av en krossad ruta. När polis kommer fram, går de in för att söka genom byggnaden. I ett källarutrymme säkrar de en person. Ytterligare en person uppges ha sprungit från platsen. Personen i byggnaden omhändertas initialt för berusning och är samtidigt misstänkt för olaga intrång. En patrull kan senare säkra bevis och mannen grips misstänkt för stöld genom inbrott.

22:32, misshandel, Göteborg
Vi får larm om en misshandel vid Brunnsparken. Ett flertal personer ska vara inblandade enligt uppgift och gärningspersonerna har setts springa i riktning mot Kronhusbodarna. Två personer ska ha blivit sparkade på enligt uppgift och sedan lämnat platsen. Polis omhändertar och avlägsnar tre personer. Två av dem misstänkta för grov misshandel. Inga uppgifter som fysiska skador eller ambulansbehov.

21:38, rån, Skövde
En man blir rånad på en klocka. En gärningsperson ska enligt uppgift skallat mannen, tilltvingat sig en klocka och sedan försvunnit från platsen. Polis larmas till platsen. Patrullen skriver en anmälan om rån. Inga uppgifter om fysiska skador eller ambulansbehov.

19:32, rattfylleri, Alingsås
Vi får larm om att en lastbil vingar på E20 vid Hemsjö. Föraren ska även enligt uppgift köra fort. Polis stoppar lastbilen. Föraren blåser positivt i ett sållningsinstrument och omhändertas för kontroll misstänkt för rattfylleri.

Misshandel i relation, polisområde Älvsborg
En kvinna blir misshandlad av sin man. Han ska bland annat slagit henne i ansiktet och försökt putta ner henne för en trappa. Ett barn befinner sig också i bostaden. Polis kommer till den aktuella adressen. Mannen grips misstänkt för misshandel och barnfridsbrott. Inga uppgifter om fysiska skador eller ambulansbehov.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.