Uppdaterad 28 februari 00:00

27 februari 15:50, Misshandel, grov, Norrköping

Brott vid polishuset i Norrköping

15:49 Flera polispatruller är larmade till polishuset med anledning av ett brott. Platsen är avspärrad och polisen bildar sig nu en uppfattning om vad som inträffat.

16:35 En person är skadad av ett vasst tillhygge med oklart skadeläge. Polis har avlossat sitt tjänstevapen och träffat gärningsmannen. Den misstänkta personen förs med ambulans till sjukhus för vård.

En förundersökning är initialt öppnad för försök till mord.

18:38 Personen som är skadad med ett vasst tillhygge är en polis. Han hade gått av sitt arbetspass och var på väg hem och alltså inte inblandad i något ingripande. Polisens presstjänst har ingen ny information om skadeläget. Arbetet fortsätter nu med vittnesförhör och kriminalteknisk undersökning.

Personer, kollegor och allmänhet tas också omhand med tanke på de upplevelser de haft på platsen.

19:43 Innanför avspärrningen finns föremål som polisen hanterar som misstänkta farliga föremål. Det nationella bombskyddet, som är en del av polisen, kommer att kontrollera föremålen under kvällen.

23:15 Det nationella bombskyddet har arbetat klart och lämnat brottsplatsen.

Jourhavande förundersökningsledare har med stöd av deras arbete gått vidare med en förundersökning rörande försök till allmänfarlig ödeläggelse. Sedan tidigare har också en förundersökning öppnats för försök till mord.

Gärningsmannen är inte livshotande skadad men är i behov av sjukhusvård.

När det gäller den skadade polisen har inte polisens presstjänst någon information.

23:50 Polisen planerar för en pressuppkoppling vid 10-tiden under tisdagen. Instruktioner kommer att presenteras här på polisen.se

00:00 Avspärrningarna på brottsplatsen hävs. Den kriminaltekniska undersökningen är klar.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.