Uppdaterad 28 februari 07:57

28 februari 07:00, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

Dagens presstalesperson är på plats. Här följer ett urval av nattens händelser.

03:45, stöld genom inbrott, Göteborg
En väktare jagar en man som gjort inbrott i en affärslokal på Hornsgatan. Mannen kastar av sig sin jacka vid ån under flykten. Polis kommer till platsen och anträffar mannen i anslutning till adressen. Han grips misstänkt för stöld genom inbrott samt skadegörelse och narkotikabrott innehav.

02:26, brand, Borås
Vi får larm om en bil som brinner vid en möbelaffär i Rångedala. Räddningstjänst och polis åker till platsen. Inga uppgifter om personskador. En anmälan om skadegörelse genom brand är upprättad.

01:24, stöld genom inbrott, Stenungsund
Vi får larm om två personer som har brutit sig in på ett inhägnat område till en firma på Brålandsvägen och lastar hjul. De lämnar sedan i en bil i oklar riktning. Polis kommer till platsen. De anträffar inga gärningspersoner. En anmälan om stöld genom inbrott är upprättad.

00:45, försök till inbrott, Skövde
En granne konfronterar en kvinna och en man i samband med att de försöker göra inbrott i en bostad på Slingvägen. Mannen lämnar på en elsparkcykel, men grannen lyckas hålla kvar kvinnan och larmar polis. Patrull kommer till den aktuella adressen och upprättar en anmälan om försök till inbrott.

00:42, misshandel, Skövde
Vi får larm om att en man har blivit knivhuggen. Mannen sitter i en bil på Värnhemsgatan. Polis och ambulans åker till platsen. Mannen förs till sjukhus i ambulans. Skador i bröstet. Men i övrigt inga uppgifter om skadeläget. Ingen misstänkt eller gripen i nuläget.

Uppdatering kl.07:55 Fortsatt inga uppgifter om skadeläget. En anmälan gällande grov misshandel är upprättad. 

22:46, misshandel, Göteborg
Polis blir larmade till sjukhuset med anledning av att en man har kommit in till akuten. Mannen uppger att han har blivit misshandlad i en livsmedelsbutik. Patrullen upprättar en anmälan om misshandel. Ingen misstänkt eller gripen i nuläget.

Misshandel i relation, polisområde Älvsborg
En kvinna larmar polisen. Hon har blivit slagen av sin man. Hon ska ha blivit misshandlad vid ett flertal tillfällen enligt uppgift. I bostaden finns även tre barn. Polis kommer till adressen. Kvinnan sitter med barnen i en bil utanför bostaden. Mannen grips misstänkt för misshandel samt barnfridsbrott. Inga uppgifter om fysiska skador eller ambulansbehov.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.