03 februari 16:20, Övrigt, Svedala

Information till vårdnadshavare i Svedala kommun.

Polisen vill uppmärksamma vårdnadshavare till barn i låg- och mellanstadieåldern i Svedala kommun på två händelser som ägt rum i kommunen under torsdagen och fredagen.

Vid 14-tiden i torsdags blev en pojke tilltalad av två för honom okända män vid busshållplatsen Spångholmen i Bara. Männen försökte förmå pojken att följa med till deras bil, detta genom att bland annat locka med godis. Pojken sprang från platsen. Männen beskrivs som två mörkhyade män i 20-30-åldern. Pojken såg aldrig hur bilen såg ut.

Vid 08-tiden på fredagsmorgonen uppmärksammade en kvinna i Svedala en silverfärgad bil av typen pickup med ett rutigt skåp bakpå. Bilen hade bokstaven Y i sitt registreringsnummer. Bilen stannade till på busshållplatser längs med bland annat Börringevägen, men endast på de busshållplatser där yngre barn väntade på bussen. Kvinnan uppger för Polisen att hon frågade barnen som stod på en av busshållplatserna om vad personen/personerna i bilen ville, men det ska barnen inte ha velat berätta för henne. Barnen sa dock att de inte kände personen/personerna i bilen.

Känner du till något som kan ha med dessa händelser att göra? Ring polisen på 114 14 och lämna ditt tips.

Prata gärna med dina barn om att de aldrig ska följa med någon okänd person.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.