04 februari 07:52, Sammanfattning kväll och natt, Västra Götalands län

Dagens presstalesperson är på plats. Här följer ett urval av nattens händelser.

04:31, rån, Göteborg
En man blir slagen av ett antal gärningspersoner på Järntorget. Gärningspersonerna tvingar sedan mannen att swisha pengar. De försvinner sedan från platsen i riktning mot Andra Långgatan. Patrull kommer till platsen. Inga uppgifter om skador eller ambulansbehov. En anmälan om rån är upprättad.

02:46, misshandel, Göteborg
Vi får larm om ett bråk på en restaurang på Engelbrektsgatan. Patrull åker till platsen. En person omhändertas för berusning och är samtidigt misstänkt för misshandel samt våldsamt motstånd. Mannen har bland annat knuffat två kvinnor. Inga uppgifter om personskador eller behov av ambulans.

02:29, knivlagen, Göteborg
En ordningsvakt på en restaurang på Drottninggatan larmar polis. Han har anträffat en kniv på en person. Patrull kommer till platsen. Personen omhändertas för berusning. En anmälan om brott mot knivlagen samt narkotikabrott innehav och eget bruk är upprättad.

22:50, rattfylleri, Essunga
En patrull stoppar en bil i Malma. Föraren omhändertas för kontroll misstänkt för drograttfylleri.

Polisområde Storgöteborg
En kvinna larmar polis och uppger att hennes före detta man har kommit till adressen och vägrar att lämna. Mannen har även puttat kvinnan, som trillat och slagit huvudet enligt uppgift. Patrull åker till den aktuella adressen. Mannen grips misstänkt för misshandel. Inga uppgifter om skador i övrigt eller ambulansbehov.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.