Uppdaterad 04 februari 08:08

04 februari 08:00, Sammanfattning natt, Jönköpings län

Ett urval av nattens händelser i polisområdet

Mellan klockan 22 och 07 har polisen hanterat ett 40-tal ärenden av olika karaktär i länet. Här följer ett urval av nattens händelser:

22.22 Polisens ledningscentral tog emot flera samtal om en misstänkt berusad förare som körde en personbil på länsväg 684, Axamo, Jönköping. Bilen beskrevs vingla kraftigt och föraren var flera gånger nära att orsaka en trafikolycka. Polis åkte ut och bilen stoppades. Föraren, en man i 40-årsåldern, medtogs för kroppsbesiktning och är misstänkt för rattfylleri.

22.27 Polis larmades till de centrala delarna av Jönköping med anledning av att en kvinna blivit utsatt för misshandel och hot av en man. Mannen hade knuffat och slagit kvinnan, samt hotat henne verbalt. När polis kom till platsen kunde mannen, som är i 40-årsåldern, gripas misstänkt för misshandel och han fördes tillpolisstationen för vidare utredningsåtgärder. Mannen anhölls under natten efter beslut av åklagare.

03.22 Polis larmades med anledning av en misshandel utomhus i området Torpa, Jönköping. En man hade misshandlat en annan man genom att bland annat ta struptag. Polis åkte till platsen och den misstänkte mannen kunde gripas misstänkt för misshandel. Den gripne är i 40-årsåldern, och har fördes till polisstationen för vidare utredningsåtgärder. Mannen anhölls under natten efter beslut av åklagare.

Polispatrullerna har utöver detta hanterat rutinärenden som exempelvis berusade personer, viltolyckor, trafikkontroller och personer med psykisk ohälsa.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.