04 februari 08:49, Sammanfattning natt, Örebro län

Det har varit en lite småstökig natt i länet. Nedan följer ett urval av händelser som vi har hanterat

Skadegörelse, Örebro kl. 22.26

En man i 20-årsåldern är misstänkt för skadegörelse genom att han har slagit sönder fönsterrutor, sparkat på bilar med mera i Rinkaby. Han är också misstänkt för ringa misshandel mot en ung kvinna. När polisen kommer till platsen är mannen aggressiv och han blir också misstänkt för våldsamt motstånd i samband med att han blir gripen av polisen. Ingen person behövde uppsöka akutsjukvård.

Försök till mord, Karlskoga kl. 22.31

En man i 35-årsåldern är misstänkt för brott mot två män i 30-årsåldern. Den misstänkte har misshandlat de utsatta med någon form av tillhygge i en bostad. Den misstänkte mannen är gripen och man kommer att hålla förhör med honom innan en åklagare beslutar om han ska vara fortsatt frihetsberövad eller inte. En av de utsatta männen åkte med ambulans till sjukhus för vård men ingen av de utsatta hade livshotande skador.

Misshandel, Örebro kl. 00.04

En man i 25-årsåldern är misstänkt för misshandel mot en kvinna i 20-årsåldern. Brottet har skett på ett hotell. De båda känner varandra men det är oklart vilken relation de har till varandra. Mannen är gripen och polisen kommer att hålla förhör med honom. Han är dessutom misstänkt för stöld efter att han har stulit värdesaker från kvinnan. Det finns ingen information om att kvinnan ska ha behövt uppsöka akutsjukvård.

Utöver detta har vi bland annat kontrollerat 21 personer eller fordon, hanterat fyra trafikbrott och en viltolycka utan personskador. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.