05 februari 07:31, Sammanfattning natt, Västerbottens län

Ett urval av nattens polisverksamhet 00:00–07:00.

Här följer ett urval av nattens händelser:

00:49 Brand, Umeå:
Larm om rökutveckling i en kvarterslokal, Sandbacka. Polispatrull beordras till platsen där en diskborste legat på en spisplatta. Det finns inga uppgifter om personskador.

00:57 Brukande av falsk urkund, Umeå:
Polispatrull beordras till en krog i centrala Umeå där en person försökt ta sig in med en annan persons legitimation. Förhör hålls och en anmälan upprättas.

01:02 Viltolycka, Lycksele:
Polisen får in en anmälan om en olycka med en personbil och en älg på länsväg 363 mellan Vindelgransele och Björksele. Inga personskador rapporteras.

03:59 Rattfylleri, Skellefteå:
Vid stopp och kontroll blåser en förare på Norrböle positivt i polisens sållningsinstrument och får följa med för provtagning. Förhör hålls och en anmälan gällande rattfylleri upprättas.

04:00 Trafikolycka, Skellefteå:
Larm om singelolycka på E4, norr om Byske. En skåpbil uppges ha kört av vägen. Polispatrull beordras till platsen. Det finns inga uppgifter om personskador. Förhör hålls och en anmälan gällande vårdslöshet i trafik upprättas.

Övrigt:
Fem personer har omhändertagits för fylleri och en person har medtagits för provtagning efter misstanke om narkotikabrott.

Polisen har även utfört kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.