05 februari 07:53, Sammanfattning natt, Norrbottens län

Ett urval av nattens polisverksamhet 00:00–07:00.

Här följer ett urval av nattens händelser:

00:47 Olovlig körning, Kiruna:
Vid stopp och kontroll av en mindre lastbil i centrala Kiruna framkommer att föraren inte har behörighet att köra. Förhör hålls och en anmälan gällande olovlig körning upprättas.

02:08 Misshandel, Luleå:
Polispatrull beordras till en krog i Innerstaden med anledning av bråk mellan två män. En man får skjuts till sjukvård för kontroll. En anmälan gällande misshandel upprättas.

03:01 Brand, Piteå:
Larm om rökutveckling i ett radhus, Annelund. Polispatrull beordras till platsen där en värmedyna uppges ha blivit för varm. Ingen person ska ha skadats. Det finns ingen misstanke om brott i samband med händelsen.

03:12 Rattfylleri, Kiruna:
Vid stopp och kontroll blåser en lastbilsförare i centrala Kiruna positivt i polisens sållningsinstrument och får följa med för provtagning. Förhör hålls och en anmälan gällande rattfylleri upprättas. Förarens körkort omhändertas.

Övrigt:
Fem personer har omhändertagits för fylleri och en person har medtagits för provtagning efter misstanke om narkotikabrott.

Polisen har även utfört kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.