05 februari 07:54, Sammanfattning natt, Dalarnas län

Det har varit en normal natt i länet. Nedan följer några av de ärenden som vi har hanterat

Narkotikabrott, Malung-Sälen kl. 22.21

En man i 40-årsåldern är misstänkt för att ha använt narkotika i Lindvallen. Mannen visar tydliga tecken på att vara påverkad och han har också en mindre mängd misstänkt narkotika på sig. Mannen får åka med patrullen för provtagning och resultatet på provet får visa om han har gjort sig skyldig till brott.

Narkotikabrott, Malung-Sälen kl. 00.17

En man i 20-årsåldern är misstänkt för att ha använt narkotika i Lindvallen. Mannen visar tydliga tecken på att vara påverkad och han får åka med patrullen för provtagning. Resultatet på provet får visa om han har gjort sig skyldig till brott.

Våld mot tjänsteman, Falun kl. 01.29

En man som blev omhändertagen enligt LOB, Lagen om omhändertagande av berusade personer, är också misstänkt för att ha försökt sparka en ordningsvakt vid en restaurang i centrum. Mannen är i 30-årsåldern.

Våld mot tjänsteman, Mora kl. 01.31

En man i 30-årsåldern är misstänkt för flera brott i samband med att ordningsvakter skulle ingripa mot mannen då han misshandlade en kvinna på en restaurang. Mannen gjorde sig skyldig till våld mot tjänsteman, våldsamt motstånd och olaga hot förutom att han också visade tydliga tecken på att vara påverkad av narkotika och hade en mindre mängd misstänkt narkotika på sig. Mannen fick åka med patrullen för provtagning. Det finns ingen information om att någon person ska ha behövt uppsöka akutsjukvård i samband med denna händelse.

Utöver detta har  vi bland annat omhändertagit 4 personer enligt LOB, kontrollerat 22 personer eller fordon, hanterat ett ärende gällande psykisk ohälsa och hanterat 2 viltolyckor utan personskada.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.