05 februari 08:06, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Ett urval av nattens händelser i polisområdet

Mellan klockan 22 och 07 har polisen hanterat ett 120-tal ärenden av olika karaktär i länet. Här följer ett urval av nattens händelser:

23.04 Polis larmades med anledning av en misshandel i en bostad i området Ljura, Norrköping. En kvinna hade blivit misshandlad av en man. Kvinnan kontrollerades av ambulans på plats och ska inte ha behövt följa med till sjukhus. Polisen har pratat med de inblandade och tagit uppgifter för att skriva en anmälan om misshandel.

00.41 Polis larmades till en adress i området Västra Valla, Linköping, då ordningsvakt behövde polisens hjälp efter ett bråk. Polis åkte till platsen och en person, en kvinna i 20-årsåldern avvisades från platsen. En annan person, även det en kvinna i 20-årsåldern, misstänks för våld mot tjänsteman och medtogs enligt lagen om omhändertagande av berusade personer, LOB.

03.26 Polis, räddningstjänst och ambulans larmades med anledning av en brand i anslutning till en bostad i Hageby, Norrköping. Enligt larmet brann det på en balkong och i ett sovrum i ett lägenhetshus. Samtliga personer som befann sig i bostaden kontrollerades av ambulanspersonal på plats och ska inte ha skadats fysiskt. Polisen utreder händelsen som mordbrand.

04.32 Polis larmades till en adress, Östantill i Norrköping, med anledning av en misshandel. En man hade misshandlat en kvinna som han är bekant med. Mannen, som är i 70-årsåldern, greps av polis och fördes till polisstationen för vidare utredningsåtgärder. Polisens presstjänst har inga uppgifter gällande eventuellt skadeläge för kvinnan.

Polispatrullerna har utöver detta hanterat rutinärenden som exempelvis berusade personer, viltolyckor, trafikkontroller och personer med psykisk ohälsa.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.