05 februari 08:44, Sammanfattning natt, Örebro län

Det har varit en normal natt i länet utan några större händelser. Nedan följer ett urval av ärenden som vi har hanterat

Våld mot tjänsteman, Örebro kl. 23.53

En man i 45-årsåldern är misstänkt för våld mot tjänsteman och våldsamt motstånd mot ordningsvakter på en restaurang i centrum. Det finns ingen information om att någon ska ha blivit skadad.

Rattfylleri, Lindesberg kl. 00.36

En bilist, en man i 25-årsåldern, är misstänkt för rattfylleri samt ringa narkotikabrott genom eget bruk efter att ha blivit stoppad av en polispatrull i Tredingen. Resultatet på provtagningen får visa om han har gjort sig skyldig till brott.

Misshandel, Örebro kl. 02.23

En man i 30-årsåldern och en kvinna i 25-årsåldern är misstänkta för misshandel mot varandra. De är alltså både misstänkta och brottsoffer efter att de har slagit mot varandra i deras bostad.

Rattfylleri, Karlskoga kl. 02.23

En bilist, en man i 25-årsåldern, är misstänkt för att ha kört bil under påverkan av narkotika i Bohult. Resultatet på provet får visa om han har gjort sig skyldig till brott.

Rattfylleri, Kumla kl. 02.40

En bilist, en man i 45-årsåldern, är misstänkt för att ha kört bil under påverkan av alkohol i Smedstorp. Polisen omhändertog hans bilnycklar för att förhindra fortsatt brottslig färd.

Utöver detta har vi bland annat skrivit anmälan om ringa narkotikabrott mot sju personer på olika platser i länet, främst i Örebro. Vi har också omhändertagit fyra personer enligt LOB, Lagen om omhändertagande av berusade personer, kontrollerat 17 personer eller fordon, hanterat sex ärenden gällande psykisk ohälsa och hanterat en viltolycka utan personskada.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.